Ferm-gereedschap.nl

Binnens- en buitenshuis bijdragen aan een beter milieu

Deel artikel

Als we kijken naar hoe milieubewust de meeste Nederlanders zijn, zijn er nog wel een aantal verbeterpunten te noemen. Als we op deze manier doorgaan, gaat het niet goed komen, de aarde warmt ontzettend snel op. De gevolgen hiervan zijn erg slecht voor ons en de aarde. In de politiek zijn ze hier al veel mee bezig maar het lijkt of de meeste mensen er nog niet echt naar omkijken. Dat is natuurlijk zonde want wij zijn juist degene die met z’n allen het verschil kunnen maken. Als we allemaal iets beter ons best doen zouden we al een mooie bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu. Nu zitten de meeste mensen er niet echt op te wachten om hier veel moeite voor te doen. Daarom hebben wij het u makkelijk gemaakt. Wij hebben namelijk een aantal tips op een rijtje gezet om binnens – en buitenshuis bij te dragen aan een beter milieu.

Binnenshuis bijdragen aan een beter milieu

Een groot voordeel van de volgende tips, is dat ze niet alleen goed zijn voor het milieu, u bespaard in de meeste gevallen ook nog eens op uw vaste lasten. De tips zijn erg simpel en iedereen kan ze toepassen.

  • Zorg voor een zuinige cv-ketel, hierdoor wordt er een stuk minder gas verbruikt. Ook het cv ketel onderhoud is belangrijk, hierdoor doet uw ketel het beter en verlengd u de levensduur. 
  • Laat uw woning isoleren, door een goede isolatie gaat er een stuk minder warmte verloren waardoor de thermostaat minder vaak aan hoeft te staan. 
  • Kies voor biologische producten, naast dat ze goed zijn voor uzelf, zijn ze ook goed voor het milieu, er komt namelijk veel CO2 vrij bij de productie van ons voedsel.

Buitenshuis bijdragen aan een beter milieu

Naast binnen kunt u natuurlijk ook buiten bijdragen aan een beter milieu. Deze tips zijn misschien niet altijd toe te passen maar het is wel verstandig om hier even bij stil te staan en in sommige gevallen rekening mee te houden.

  • Auto’s zijn slecht voor het milieu maar we hebben ze nu eenmaal nodig. Wel zou u wat vaker de auto kunnen laten staan. Als we allemaal wat vaker met de fiets of met het openbaar vervoer gaan, zorgen we al voor een lagere CO2 uitstoot.
  • Naast auto’s zijn ook vliegtuigen slecht voor het milieu. Vliegen doe we niet dagelijks maar een verre reis zorgt voor een flinke uitstoot van CO2. Houd hier rekening mee bij het boeken van uw volgende vakantie. 

Een aantal tips lijken misschien niet zoveel uit te maken. Toch is dat wel het geval, het gaat vooral om het grotere plaatje. Alleen wat vaker de fiets pakken heeft weinig effect maar wanneer u alles toepast draagt u zeker bij aan een beter milieu.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een