Ferm-gereedschap.nl

De werking van betonpoeren

Deel artikel

Betonpoeren zijn vrij simpel maar ontzettend belangrijk voor je bouwwerk. Het is namelijk de basis van je bouwwerk. De fundering van je terras of schutting. Zonder betonpoeren is je bouwwerk niet compleet. Wat de werking precies is van betonnen poeren  en waarom ze zo belangrijk zijn ga ik je uitleggen in dit artikel. Ook lees je over de mogelijkheden en hoe je in grote lijnen de betonnen poeren moet plaatsen. 

Hoe werken betonpoeren?

Betonpoeren zijn betonnen staven die je in de grond plaats als basis voor je bouwwerk. Ongeveer de ene helft plaats je in grond waardoor de andere helft uitsteekt en je hierop kan verder bouwen. De helft dat bevestigd is in de grond zit van met cement en staat op een steen die waterpas ligt. Je bouwwerk staat dan recht en kan geen kant meer op. Het andere gedeelte wat uitsteekt is het deel waarop je bijvoorbeeld je steunpilaren plaats. Alle steunpilaren staan sterk bevestigd in de grond en kunnen dus geen kant op.

Er zijn verschillende groottes in steunpilaren en dit is niets voor niets. Er zijn veel verschillende bouwwerken waar je betonpoeren voor kan gebruiken. Dat kan zijn een schutting van 2 meter of een hele hoge veranda. De grote betonpoeren bieden meer veiligheid bij bijvoorbeeld hoge bouwwerken die veel wind vangen. De kleine daarentegen zijn sterk genoeg voor een schutting of andere kleinere bouwwerken. Het is natuurlijk aan je zelf om de grote van betonpoeren te kiezen, maar het zal zonde zijn als je meer tijd kwijt bent voor het plaatsen van betonpoeren dan dat nodig is.

Zoals hierboven beschreven kun je betonpoeren gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van een terras of schutting. Maar ook zijn de betonnen poeren geschikt voor een tuinhuis of zelfs een garage. Het voordeel van de betonnen poeren is dat het gemaakt is van prefab beton en dus oersterk is. Het is bestemd tegen alle weersomstandigheden en kan jaren mee. Dus als je het nou wilt gebruiken voor een leuke schutting of een tuinhuis, met betonnen poeren kan je rekenen op veilig en jarenlang plezier van je bouwwerk.

Meer weten over betonpoeren? Bekijk de webshop Betonpoerengigant.nl.

steunpilaren
Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een