Ferm-gereedschap.nl

Drie tips om het rendement van de zonnepanelen te optimaliseren

Deel artikel

Zonnepanelen zijn inmiddels een heuse trend geworden. Langzamerhand worden alle woningen in mijn straat voorzien van de panelen op het dak. Na wat onderzoek bleken de zonnepanelen inderdaad enorm winstgevend te zijn, vooral nu de energieprijzen voortdurend schommelen. Helaas zijn de zonnepanelen een behoorlijke investering.

Vanwege de investering is het belangrijk dat jij de zonnepanelen optimaal in gebruik stelt. Het is immers zonde om een hoog bedrag te investeren om vervolgens niet te genieten van de optimale opbrengst. Er zijn diverse manieren om de opbrengst te optimaliseren. In dit artikel geven wij enkele tips om jou te helpen om de optimale opbrengst te realiseren. 

Regelmatig onderhoud

Gedurende het jaar zullen de zonnepanelen uiteraard vervuild raken. De Nederlandse regenbuien zullen immers niet in staat zijn om alle vervuilingen te verwijderen van de zonnepanelen. Om die reden is het raadzaam om de zonnepanelen periodiek te (laten) reinigen. Uit onderzoek blijkt immers dat een jaarlijks poetsbeurt circa drie tot vijf procent meer rendement oplevert. Als er sprake is van een totale energiewinst van duizend euro zal dit neerkomen op vijftig euro extra. Dat is mooi meegenomen!

Vogelwering

Vogels onder zonnepanelen wordt als een steeds groter probleem ervaart door eigenaren van zonnepanelen. De vogels hebben niet enkel een negatieve invloed op het comfort van de woning door het geluidsoverlast, maar zullen bovendien ook invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen. De vogels nestelen zich namelijk zeer graag onder jouw zonnepanelen, doordat de ruimte onder de zonnepanelen kan dienen als ultieme schuilplek voor hevige regenbuien en roofvogels. Helaas vervuilen de vogels de zonnepanelen enorm. Tijdens het nestelen vliegen de vogels voortdurend heen en weer met materialen, waardoor er regelmatig bladeren en takjes op de zonnepanelen zullen vallen. Bovendien zal er veel vogelpoep op de panelen terechtkomen. De vervuilende plekken op de zonnepanelen zullen minder goed in staat zijn om het zonlicht op te nemen, waardoor het rendement zal afnemen.

Vogelwering helpt bij het verjagen van de vogels, doordat de vogels niet langer in staat zijn om onder de zonnepanelen te kruipen. De zonnepanelen vogelwering sluit de ruimte immers af. Hierdoor zullen de vogels op zoek moeten gaan naar een nieuwe schuilplek.

Helling en richting

De helling en richting van de zonnepanelen is enorm belangrijk. Iedere afwijkende graad bij de helling kan een verschil maken in de opbrengst. Dit geldt overigens ook voor de richting. In Nederland worden de panelen voornamelijk naar het zuiden gericht, doordat de panelen op die manier in staat zijn om het meeste zonlicht op te nemen. De ideale helling komt neer op 36 graden.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een