Ferm-gereedschap.nl

Energieneutrale woning door verduurzaming

Deel artikel

Het klimaatakkoord van Parijs in 2015 is het grootste startsein geweest om CO2 verder te reduceren en energie te besparen. Woningen moeten klimaatneutraal gemaakt worden en losgekoppeld van het gasnet. Inmiddels zijn de eerste wijken al aangewezen om als pilot te fungeren. Ook zijn er vanuit de overheid veel stimulerende maatregelen waardoor woningen met subsidie beter worden geïsoleerd. Zo kunnen Verenigingen van Eigenaren wel tot € 20.000 subsidie ontvangen en per appartement kunnen eigenaren tot € 4.000 extra subsidie krijgen. Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis zijn hiervoor ook alle voorwaarden terug te vinden. Ook is hier meer informatie te vinden over de energiebespaarlening waarmee geld geleend kan worden bij de overheid tegen een hele lage rente.

Ook voor huurders en sociale woningen

Woningcorporaties zullen ook meegaan in het energieneutraal maken van hun huizen en appartementencomplexen. Wanneer zij heir precies toe overgaan verschilt per stichting, maar ook zij zullen verplicht worden om gasvrije woningen op te leveren. Dat betekent overigens niet dat mensen die huren of in een semi sociale huurwoning zitten zelf niet kunnen bijdragen aan het verminderen van het energieverbruik. Op http://www.goedkoopsteenergieleverancier.org/ worden de tarieven van alle energieleveranciers vergeleken en daaruit blijkt dat met acties groene energie vaak nog goedkoper is dan de huidige energie aanbieder die grijze energie levert. Door de schaalvergroting wordt opwekking van energie met zonnepanelen, windturbines en warmtecentrales ieder jaar goedkoper. Daarnaast komen er met buitenlandse investeerders zoals Vattenfal vermogende partijen die helpen die energietransitie te versnellen.

Stikstofproblematiek actueel en moeilijk thema

Door nieuwe woningen te bouwen die al direct energieneutraal zijn en geen gasaansluiting hebben kunnen de doelstellingen uit het klimaatakkoord sneller worden bewerkstelligd. Echter zorgt de huidige problematiek met de stikstofuitstoot voor een grote vertraging in de bouw van nieuwe duurzame woningen die minimaal energie verspillen.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een