Ferm-gereedschap.nl

Hoe kies je de juiste boxspring uit?

Deel artikel

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een boxspring. Zie jij door de bomen het bos niet meer? In dit artikel proberen we je een handje te helpen door enkele punten te benoemen waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een boxspring. Wellicht wordt de keuze dan al iets gemakkelijker. In het algemeen zijn er vier dingen belangrijk als het gaat om de keuze van een boxspring.

De grootte van de boxspring

Allereerst moet je weten welke afmetingen je wilt hebben. Ben je een volwassen persoon en slaap je alleen in bed? Dan is een gangbare maat 90 x 200. Heb je echter ruimte over dan raden wij in dit geval alsnog een tweepersoonsbed aan. Bijvoorbeeld een van 140 x 200. Dan kun je net wat ruimer liggen. Vind je dit onzin, maar vind je een eenpersoonsbed ook wel erg krap. Kies dan voor een twijfelaar. Deze is 120 cm breed.

Als je met twee personen in een bed slaap is een gangbare afmeting 160 x 200. Toch raden we ook hier een maatje groter aan. Dat vinden wij net wat lekkerder slapen. Je komt dan uit op een 180 x 200 cm bed. Die moet groot genoeg zijn.

Ben je een lang persoon? Ga dan niet voor een 200 cm lang bed, maar voor een 210 of 220. Daarnaast kennen we ook minder lange mensen die heel ver naar beneden slapen en dan koude voeten krijgen. Ook deze mensen raden we een wat langer bed aan.

Het matras

Als het om matrassen gaat, kennen we hoofdzakelijk twee soorten. Het schuimmatras en het geveerde matras. Het schuimmatras is bijna niet kapot te krijgen, maar biedt weinig ondersteuning voor je rug. Een goede ondersteuning voor je rug vinden wij erg belangrijk en daarom raden wij een geveerd matras aan. Maar ga vooral zelf testen!

Dan heb je ook nog de keuze tussen pocketvering en binnenvering. Het verschil zit hem in de wijze hoe de veren verwerkt zijn. Kort gezegd komt het er op neer dat pocketvering ook weer meer ondersteuning voor je rug geeft. Ga ook hier weer zelf testen! Wij geven alleen maar advies.

Functies

Dan moet je nog voor jezelf bedanken of je gewoon een simpele boxspring wilt of dat je er ook speciale functies op wilt hebben. Bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare boxspring.

Maar het kan ook zijn dat je al wat ouder bent en graag wat gemakkelijker in bed wilt stappen. Dan is een senioren boxspring een goede oplossing.

Hoe lang wil je de boxspring gebruiken

Niet onbelangrijk is hoe lang je gebruik gaat maken van de boxspring. Woon je op een studentenflat en zoek je een simpele boxspring die in je kamer past om na je studie weg te gooien of te verkopen. Ga dan niet voor de duurste boxspring, maar kijk bijvoorbeeld eens in een boxspring outlet.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een