Je huis babyproof maken

Je bent in verwachting en dat is natuurlijk fantastisch maar mogelijk ben je stiekem ook nerveus. Zowel bij zwangerschap, het kind krijgen en het kind opvoeden komt natuurlijk een hoop kijken. En zeker als nieuwe moeder kan het allemaal best overweldigend zijn. Er zijn veel belangrijke taken die je beter al kunt uitvoeren wanneer je kind nog niet is geboren. Het voorbereiden van de babykamer bijvoorbeeld, maar ook het babyproof maken van je huis kun je beter alvast doen voordat het kind komt. De eerste maanden na de geboorte zal je kind nog niet overal rondkruipen en lijkt een babyveilig appartement misschien niet van het grootste belang, maar baby’s groeien snel. In dit artikel bespreek ik een aantal redenen en manieren waarop je je huis of appartement effectief baby veilig maakt.

Een nieuw huis

Het is een ding om je bestaande woning babyveilig te maken maar vele aanstaande ouders zijn mogelijk tegelijkertijd bezig met het aanschaffen of huren van hun eerste woning waar ze een gezin gaan beginnen. Zelfs als je een nieuw huis koopt en je bent nog niet van plan een kind te krijgen, als je weet dat dat in een paar jaar in de planning staat kun je misschien al preventief je huis baby veilig maken. Een voorbeeld is de keuze van de vloer. Wanneer je in een nieuw huis of appartement gaat wonen zal je vaak moeten kiezen wat voor vloer je wilt hebben. Met een baby op komst is een tapijt mogelijk niet de beste keuze.

Je zult misschien denken dat dit fijn is voor een baby om op te kruipen maar realiseer je dat baby’s slordig en niet heel netjes zijn. Je wilt daarom een vloer die makkelijk schoon te maken is als er eten of drinken wordt omgestoten, een baby door de luier lekt of als een baby overgeeft. Een tapijt is dan niet ideaal. Kies daarom voor laminaat bijvoorbeeld. Laminaat is een uitstekende en goedkope optie die gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt het relatief goedkoop aanschaffen bij de laminaat expert.

Veiligheid voorop

Buiten een huis dat makkelijker netjes te houden is gaat het babyveilig maken van een huis natuurlijk bovenal over veiligheid. Dit gaat over gevaarlijke onderwerpen, elektriciteit en scherpe randen. Nieuwe ouders zijn natuurlijk ongelofelijk beschermend en dat is goed want zodra de baby het huis gaat verkennen kan hij of zij zich makkelijk bezeren. Belangrijke stappen zijn scherpe randen afplakken met iets zachts, stopcontacten babyveilig maken en ook deuren een stop geven zodat als ze dichtgeslagen worden ze niet volledig dichtgaan. Je wilt natuurlijk niet dat een deur dichtslaat met de baby’s vingers ertussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *