Ferm-gereedschap.nl

Klussen in je huis? Wees goed voorbereid!

Deel artikel

Een traptrede repareren of een gat in de muur dichtmaken? Dat kan je toch prima zelf? De echte doe-het-zelvers kijken niet de andere kant op wanneer het op klusjes aankomt. Waarom iemand inhuren als je het ook zelf kan. Dit kan je veel kosten besparen, maar zorg dan wel dat je goed voorbereid bent. Indien de reparatie fout gaat kan het je uiteindelijk meer geld kosten dan wanneer je het iemand had laten repareren. Hoe je je hier goed op voor kunt bereiden? We geven hieronder een paar tips.

Begin bij de basis
Over het algemeen ben je verplicht om voor je woning een opstalverzekering af te sluiten, gezien het feit dat je woning als onderpand dient voor de hypotheekgever. Je woning is dan beschermd tegen schade. Echter, moet je wel even checken of je een allrisk verzekering hebt afgesloten. Bij een basis verzekering is namelijk schade door eigen toedoen of door iemand anders toedoen niet gedekt. Wanneer er toch iets fout gaat tijdens het klussen, ben je bij een allrisk verzekering in ieder geval goed verzekert voor dit soort situaties.

Niet een traptrede maar een bank
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niets aan de woning hoeft te repareren, maar aan een meubel zoals een bank. In dat geval biedt een opstalverzekering je geen bescherming. Hiervoor dien je een inboedelverzekering te hebben afgesloten. De naam zegt het al, hiermee is de inboedel beschermt tegen dergelijke schade of diefstal. Ook hier moet je dan wel kiezen voor het allriskverzekeringspakket. Mocht de bank dan om één of andere reden beschadigd raken tijdens de reparatie dan kun je hier een vergoeding voor krijgen.

Vergeet jezelf niet
Naast het goed indekken van je woning en je spullen tegen schade, moet je jezelf zeker niet over het hoofd zien. Probeer dan ook de vitale gedeeltes van je lichaam, zoals het hoofd, de ogen, oren en handen goed te beschermen tijdens het klussen. Voor je hoofd kun je bijvoorbeeld een stootpet of veiligheidshelm dragen. Daarnaast is een veiligheidsbril altijd aan te raden. Nu de vitale gedeeltes goed beschermd zijn kunnen vele ongelukken voorkomen worden door het dragen van de juiste kleding. Zo is er speciale kleding die beschermt tegen agressieve stoffen of vuur die op je kleding kan vallen. Dit zal wellicht niet meteen van toepassing zijn, maar schoenen met een stalen neus is altijd handig. Dit beschermt je voeten wanneer er een voorwerp op valt.

Nu je geheel voorbereid bent, kan het klussen beginnen!

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een