Ferm-gereedschap.nl

Kunststof profielen voor kunststof kozijnen

Deel artikel

Kunststof profielen worden toegepast voor allerlei verschillende toepassingen en doeleinden. Een belangrijk product waar deze profielen voor worden toegepast, zijn kunststof kozijnen. Maar wat is een kunststof profiel nu eigenlijk?

Wat is een kunststof profiel?

Een kunststof profiel wordt ontwikkeld door middel van een extrusie proces. Dit betekent dat kleine korrels granulaat worden verhit. De vloeistof die dan ontstaat wordt door een matrijs geperst. Zo ontstaat een kunststof profiel.

Kunststof profielen voor kunststof kozijnen

De kunststof profielen die worden gebruikt voor de vervaardiging van kunststof kozijnen hebben een speciaal doel. Ze zorgen er o.a. voor dat er geen koudebrug ontstaat. Koudebrug betekent simpel gezegd  dat er warmte ontsnapt en kou en luchtvochtigheid naar binnen dringt.

Kunststof kozijnen of houten kozijnen?

Waarom zou je nu eigenlijk voor kunststof kozijnen gaan en niet voor houten kozijnen? Kunststof kozijnen hebben een aantal voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Het belangrijkste voordeel is eigenlijk dat ze weinig onderhoud vergen. Houten kozijnen moet je eens in de zoveel tijd over schilderen. Daarnaast kunnen houten kozijnen minder goed tegen regen, dan kunststof kozijnen. Je hebt dan ook kans op houtrot. Een ander voordeel is dat kunststof kozijnen beter isoleren dan houten kozijnen.

Wat zijn dan de nadelen van kunststof kozijnen en de voordelen van houten kozijnen?
Het grootste nadeel van kunststof kozijnen is de uitstraling. Hout geeft nu eenmaal een mooiere uitstraling dan kunststof. Er zijn echter wel kunststof kozijnen met houtlook. Die beginnen er steeds beter uit te zien en zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt hout.

Eerder gaven we al aan dat houten kozijnen eens in de zoveel tijd overgeschilderd moeten worden. Dit hebben we als een nadeel bestempeld, maar dit kan natuurlijk ook een voordeel zijn. Ben je namelijk iemand die snel is uitgekeken op zijn of haar woning en wil je af en toe eens een andere uitstraling creëren, dan is dat met houten kozijnen natuurlijk goed mogelijk. Deze zijn namelijk gemakkelijk over te schilderen.

Een houten kozijn is ook gemakkelijker te repareren wanneer er een kleine beschadiging heeft opgetreden. Een kunststof kozijn kun je vrijwel niet repareren. 

Ga dus voor je zelf na wat je belangrijk vindt en kies dan voor de kozijnen die bij jou passen.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een