Ferm-gereedschap.nl

Tips om auto sloten te vervangen

Deel artikel

Heb je een auto en vraag je je af hoe je deursloten kunt vervangen? Je moet ook in gedachten houden dat de deursloten op de meeste auto’s hetzelfde zijn, als je dus één slot vervangt, kun je alle andere sloten ook vervangen.

Hoe je de Sloten Vervangt

Begin eerst met de verwijdering van het defecte slot. Hiervoor moet je het raam compleet naar boven doen. Indien je auto ramen heeft die met de hand omhoog gedraaid moeten worden, dan moet je de raamhendel van de deur afhalen met een draadhouder.

Daarna kun je de binnenste deurgrepen verwijderen met een schroevendraaier. Wanneer je auto elektrische ramen heeft, moet je het schakelaar paneel verwijderen en de elektrische verbinding ontkoppelen.

Met een platte stok of een vergelijkbaar gereedschap kun je dan het deurpaneel van de sluitingen afhalen. Voor de beste resultaten moet je de sluitingen op beide kanten, en aan de onderkant van het  deurpaneel verwijderen.

Daarna trek je het paneel weg van de deur totdat je in staat bent om met je hand erachter te komen, zodat je de twee stangen kunt ontkoppelen die het slotmechanisme en de deurgreep bedienen. De stangen hebben meestal plastic clips die ze op hun plaats houden. Het enige wat je hoeft te doen is de clips opzij te duwen en de stangen uit de deurgreep te tillen.

Binnenkant bereiken

Om de binnenkant van de deur te bereiken, moet je het vocht schild wegtrekken. Daarna kun je de binnenkant van het deurslot cilinder zien, en een C-clip veer vinden. Ontkoppel dan de stand die tussen het slotcilinder en de hendel mechanisme loopt, en ontkoppel de stang waar het de cilinder ontmoet.

Je kunt de C-clip met een knijptang eruit trekken, en dan het nieuwe slot van de buitenkant insteken. Wanneer je een nieuw slot insteekt, zorg er dan voor dat het gelijk staat met het sleutelgat. Je kunt dan de clips weer verbinden die de hendel naar het slot en de buitenste deurgreep verbinden.

Je moet het vocht schild weer op de deur plakken met zijn eigen lijm.  Indien nodig kun je dan de raamhendel weer verbinden. Wanneer het slot weer op zijn plek is kun je dezelfde procedure op de andere deuren uitvoeren.

Beste slotenmaker Eindhoven

Wij Slotenmaker-24.nl, de 24 uurs  slotenmaker in Eindhoven, bieden een reeks slotenmakersdiensten aan voor woningen, de commercie en de automobiele sector. Ons succes komt uit het feit dat jij onze eerste prioriteit bent. Wil je meer over ons weten, bezoek dan onze site.  

5/5 - (2 stemmen)

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een