Ferm-gereedschap.nl

Veilig werken dankzij een cursus op maat

Deel artikel

Het werken op een hoogwerker kan je zeker aanspreken, maar kan ook de nodige gevaren met zich mee brengen. Om die reden is het goed een training te volgen, die je ondersteunt bij het werken met dit voertuig. Veel mensen die graag op een hoogwerker aan de slag gaan, zijn echte doeners. Ze steken liever niet uren lang hun hoofd in de boeken of op het internet voor een studie.

Gelukkig heeft deze cursus een beperkte uur. Vaak kun je hem binnen enkele uren afronden. Het volgen van een hoogwerker opleiding zorgt er wel voor dat je op een veilige manier te werk gaat. Ongelukken kunnen hiermee worden voorkomen. Om die reden stellen veel werkgevers een hoogwerker certificaat verplicht voor deze werkzaamheden. Om meerdere redenen is een hoogwerker opleiding dus zeker de moeite waard.

Hoe ziet het programma eruit?


Als je start met de training wil je natuurlijk graag weten welke onderwerpen er worden behandeld. Dit kan deels verschillen per opleidingsinstituut, maar over het algemeen is er een groot deel overlap. Een goede hoogwerker cursus is opgebouwd uit een theoretisch deel en een praktijk deel. Eerst wordt de basisstof behandeld over onderwerpen als gevaren, veiligheidsinstructies en actuele relevante wetgeving. Het theoretische deel wordt afgerond met een toets. Aan de hand van de toets kan worden bepaald of de cursist voldoende kennis heeft opgedaan. In het tweede deel van de cursus komt de praktijk aan bod. Meer informatie nodig? Klik dan hier.

Voor veel deelnemers is dit een aansprekend onderwerp. Je kunt tenslotte daadwerkelijk aan de slag. In het praktijkdeel ga je oefenen met zaken als de noodbesturing, bediening vanuit de grond en vanuit de werkbak. Ook kom de juiste werkhouding aan de orde. Door een correct houding tijdens het werk kun je lichamelijk ongemakken voorkomen. Dat is zowel voor de medewerker als zijn werkgever natuurlijk belangrijk. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een toets. Als beide onderdelen met voldoende resultaat zijn afgesloten, ontvang je een hoogwerker certificaat. Hiermee kun je aantonen dat je kennis en vaardigheden voldoende op orde zijn. Het is wenselijk om jaarlijkse een verkorte herhalingscursus te volgen om het kennisniveau op peil te houden. Ook hiervoor geldt dat veel werkgevers dit verplicht stellen voor hun medewerkers.

De mogelijkheden om verder te leren


Wanneer je de basiscursus hebt gevolgd en meer wilt leren, kun je ervoor kiezen een vervolgcursus te doen. Bij verschillende onderwijsinstanties zijn hier mogelijkheden toe. Een vervolgcursus kan bijvoorbeeld over een specifiek thema gaan, zoals een reddingsactie in de hoogte. Of deze cursus voor jou van toegevoegde waarde is, hangt sterk af van het werk dat je doet of wilt gaan doen. Bij twijfel is het verstandig dit met de onderwijsinstantie te bespreken.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een