Ferm-gereedschap.nl

Waarom schilderen in de winter geen slecht idee is

Deel artikel

Soms is het noodzakelijk om je woning van een nieuw likje verf te doen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om op schilderwerkzaamheden te besparen, bijvoorbeeld door een kortingscode te vinden op bespaardeals.nl/verf.nl. Daarnaast is het een goed idee om je woning in de winter te laten schilderen. Dit wil prima, mits je rekening houdt met een aantal factoren. In dit artikel leggen we je graag uit waarom schilderen in de winter echt geen slecht idee is.

Bij welke temperaturen kun je schilderen in de winter?
Veel schilderwerkzaamheden vinden in de zomer plaats De zon schijnt en het schilderen buitenshuis is een fijner en gemakkelijker dan in andere seizoenen. De gedachte is dat winterkou slecht is voor de verf. Dit hoeft niet zo te zijn als je voorzichtig bent. Bij een lucht- en oppervlaktetemperatuur boven de 35 de graden is. In de nacht koelen buitenoppervlakten snel af, ook wanneer de omgevingstemperatuur hoger dan 35 graden is. Zorg er daarom voor dat het schilderwerk overdag op tijd af is. Op die manier geef je de geverfde oppervlaktes voldoende tijd om te drogen.

Tip: Begin laat in de ochtend
Je kunt het beste in de late ochtend beginnen met buitenschilderwerk. Op dat moment heeft de zon de oppervlakte van je woning al een beetje verwarmd. Bovendien kun je rond het middaguur stoppen met schilderen, zodat er genoeg tijd is om te drogen.

Bespaar tijd en geld
Met schilderen in de winter kun je flink wat geld besparen. Veel bedrijven in deze branche zijn zeer actief in de zomermaanden, maar hebben het rustig in de winter. Zodoende kun je voor deze werkzaamheden een lager bod doen. Bovendien heb je te maken met kortere wachttijden. Schilders hebben minder werk en gaan dus sneller voor je aan de slag. Wat tijd en geld betreft ervaar je in de winter veel voordelen.

Speciale verf voor lagere temperaturen
Ben je van plan om te gaan verhuizen? Dan is het belangrijk om bij een verbouwing het juiste gereedschap te gebruiken. Ook verschillende verfmaterialen mogen natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig bestaan er diverse soorten kwasten, verf, primers en coatings voor gebruik in de winter? Sommige speciale verf is geschikt tot 5 graden. Dit type verf is na ongeveer 3 uur droog en na 12 uur overschilderbaar. Vermijd echter dagen met strenge vorst, want dan heeft het geen zin.

Zorg voor goede ventilatie
Natuurlijk kun je in de winter prima binnenschilderwerk laten doen. In dat geval is goed ventileren zeer belangrijk. Op die manier bescherm je jezelf tegen schadelijke verdampen. Het enige wat je hoeft te doen is een raampje openhouden. Het klopt dat het openhouden van de ramen in de winter je energierekening een beetje doet stijgen. Aan de andere kant droogt de frisse winterlucht de verf in huis veel sneller dan in de vochtige zomer. En dat is ook wat waard! En op bespaardeals.nl/verf-nl vind je ook nog eens kortingscodes waarmee je voor een zacht prijsje verf in huis haalt. 

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een