Ferm-gereedschap.nl

Wat is een Beton Cire muur?

Deel artikel

Van behang tot stucwerk: er zijn tegenwoordig enorm veel manieren om een muur af te werken. Een moderne en populaire manier om je muur af te werken is met Beton Cire. Maar wat is Beton Cire nu precies? En wat zijn de voordelen?

Beton Cire is een variant van stucwerk. Aan de naam kun je misschien al zien dat deze afwerking zijn oorsprong vindt in Frankrijk. De letterlijke vertaling is ‘gewreven beton’. Die naam heeft de afwerking te danken aan de mix van cement en zeer fijn gemalen kiezelstenen en zand, resin (speciale kunsthars) en kleurstof. Deze worden gemengd en samen op de muur aangebracht. Dat is dan dan ook direct wat Beton Cire zo aantrekkelijk en uniek maakt.

Extra structuur

Deze mix van materialen zorgt voor een beetje structuur in de muur. Hoeveel tekening in de muur zit, hangt af van de specifieke soort Beton Cire die er gebruikt wordt. Zo is er bijvoorbeeld Base Beton. Een variant van zo’n 2 tot 3 mm dik met wat meer tekening dan het gemiddelde Beton Cire.

De mix van verschillende materialen en de structuur die dat oplevert zorgen ervoor dat een Beton Cire muur een stoere, moderne uitstraling heeft. De ruwe beton-look is niet meer weg te denken uit de hedendaagse inrichtingen. Of het nu gaat om hippe musea, moderne restaurants of imposante kantoren: Beton Cire is overal.

Die sfeer kan dus eenvoudig in huis gehaald worden met een Beton Cire muur. De afwerking kan bijvoorbeeld gebruikt worden om één muur in je woonkamer in het oog te laten springen, of om iets bijzonders te maken van de muren in je slaapkamer.

De voordelen van een Beton Cire muur

Hoewel Beton Cire dus een Franse achtergrond heeft, kun je het tegenwoordig ook gewoon laten aanbrengen door een stukadoor in Almere. De afwerking is namelijk razend populair, en dat is logisch. Een Beton Cire muur levert verschillende voordelen op. Zo is een muur die is afgewerkt met Beton Cire bijzonder eenvoudig te onderhouden. Het materiaal gaat enorm lang mee en hoeft bijna nooit gerenoveerd te worden.

Ook het schoonhouden van de muur is eenvoudig. Beton cire is slijt- en watervast, waardoor je de muur met een gerust hart kunt afnemen met een vochtige doek. Wel zo makkelijk. Daarnaast maakt de watervastheid Beton Cire ook een geweldige afwerking voor in vochtige ruimtes zoals de keuken, het toilet en zelfs de badkamer.

Tenslotte kan Beton Cire op bijna iedere ondergrond naadloos worden aangebracht. Dit maakt de moderne beton variant geschikt voor bijna elke denkbare situatie. Tel daarbij op dat het er ook nog eens enorm goed uitziet, en je snapt wel waarom een Beton Cire muur helemaal trendy is.

Wil je meer weten over Beton Cire of andere manieren om je muur af te werken? Kijk dan eens op Stucstunter.nl

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een