Ferm-gereedschap.nl

Wat is koelvloeistof en haar werking?

Deel artikel

Koelvloeistof! De motor van je auto zal oververhit raken zonder het gebruik van koelvloeistof. Maar wat is koelvloeistof precies en hoe werkt het eigenlijk? Eigenlijk is koelvloeistof gedemineraliseerd water, waaraan een aantal additieven zijn toegevoegd. Die additieven, zoals antivries, anti-corrosiemiddel en smeermiddelen, zorgen ervoor dat hitte die niet nodig is in de verbrandingsmotor wordt afgevoerd. In de radiateur wordt de koelvloeistof weer koud, om vervolgens teruggepompt te worden in de motor. Zo overhit jouw motor dus niet tijdens het rijden.

Verschillende soorten koelvloeistof bij Olievoordeelshop

Bij Olievoordeelshop zijn verschillende soorten koelvloeistof verkrijgbaar. Rode, groene, blauwe en gele vloeistof voor verschillende merken. Kijk zelf even onder de motorkap naar het koelvloeistof reservoir voor je nieuwe bestelt bij Olievoordeelshop. Ook in het onderhoudsboekje van je auto staat duidelijk vermeldt welke vloeistof je nodig hebt voor jouw voertuig. Het is verstandig de koelvloeistof zo nu en dan te laten testen door een garagebedrijf. Op die wijze weet je zeker dat de vloeistof in jouw auto haar werk nog steeds goed doet. Bij Olievoordeelshop kun je vervolgens terecht voor hoge kwaliteit vloeistof tegen scherpe prijzen.

Het bijvullen van je reservoir

Het bijvullen van de vloeistof in je radiateur mag je nooit doen met een hete motor. Wanneer je de beveiligde dop losdraait op het moment dat de motor warm is, spuit de onder druk staande vloeistof met kracht tegen je vingers, armen en misschien zelfs het gezicht. Daarom adviseert Olievoordeelshop om voorzichtig om te springen met het bijvullen van de radiateur. Wanneer er te weinig koeling plaatsvindt, zet dan de auto stil en laat de motor afkoelen. Pas wanneer de motor voldoende is afgekoeld kun je de vloeistof bij vullen. Zorg altijd voor een fles vloeistof in de kofferbak, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan onderweg. 

Een breed assortiment

Je vindt bij Olievoordeelshop een enorm assortiment aan koel- en remvloeistof, antivries, olie voor de hydrauliek, motorolie, versnellingsbakolie, tandwielolie, vetten, additieven en andere benodigdheden om jouw voertuig goed te verzorgen. Met een goed verzorgde auto heb je minder kans op ongelukken, slijtage en pech onderweg. Je vindt alleen de hoogste kwaliteit producten in de webshop van Olievoordeelshop. Het is mogelijk om in bulk te bestellen en bedrijven kunnen op rekening bestellen. Op die manier wordt er rekening gehouden met jouw behoeften én je portemonnee. 

Allerlei verschillende soorten 

Sommige koelsystemen vragen om extra kwaliteit. Zo zijn er producten speciaal ontwikkeld voor de moderne generatie koelsystemen in automotoren. Deze moderne systemen en speciaal ontwikkelde coolants zijn goedgekeurd door de autofabrikanten zelf, waardoor je zeker weet dat je je auto geeft wat goed voor haar is. De moderne systemen gaan langer mee, voorkomen kalkafzetting en beschermen tegen de corrosie van het metaal. Let dus goed op welke vloeistoffen je in de motor van je nieuwe auto stopt. Lees altijd zorgvuldig het onderhoudsboekje en vraag indien nodig advies aan je eigen garage. Het bijvullen met water wordt sterk afgeraden, gezien het feit dat deze moderne techniek volledig is afgesteld op het gebruik van de juiste coolant. Een motor die goed wordt verzorgd, gaat een stuk langer mee en blijft betrouwbaar.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een