Ferm-gereedschap.nl

Welke gereedschappen heb je nodig voor een verhuizing?

Deel artikel

Gereedschappen voor verhuizen

Een nieuw jaar een nieuw huis. Dit geldt voor vele mensen. Vaak moet er hier en daar nog wel wat gebeuren voordat je daadwerkelijk in je nieuwe stulpje kan trekken. Dit hoeft niet altijd veel te zijn, soms is het alleen een kwestie van een likje verf. Na het opknappen van het huis is het dan eindelijk zover. Je kan een aanhanger huren en je spullen verhuizen. Wat een heerlijk gevoel is het toch ook. Voordat het echter totdat punt komt, is het handig om van te voren te weten welke gereedschappen je sowieso kan gebruiken om jouw huis zo snel mogelijk klaar te hebben.

Likje verf

Zoals al gezegd, kan het best zo zijn dat je huis hier en daar nog een likje verf nodig heeft. Misschien zie je toch wel ergens wat vlekken die je de eerste keer niet waren opgevallen of heb je toch besloten om een gehele wand anders te verven. Het is daarom altijd handig om kwasten bij je te hebben en eventueel alvast de verfkleur die je op de muren aan wil brengen. Zo kun je meteen beginnen wanneer je aankomt in je nieuwe huis.

Kit

Voordat er daadwerkelijk geschilderd kan worden, is het misschien handig om te kijken of er ergens nog gaten opgevuld moeten worden. Zo kan de vorige bewoner gaten hebben achtergelaten door schroeven die in de muur hebben gezeten. Mocht je daar nou zelf niet iets op willen hangen is het met een kit zet makkelijk om dit soort gaten weer op te vullen voor een mooie egale muur. Voordat je daadwerkelijk gaat kitten, kijk even goed welke soort kit je nodig hebt. Zo heb je:

  • Acrylatkit: deze kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zelfs wanneer de ondergrond vochtig is. Liever niet gebruiken wanneer de voeg vaak in contact komt met water.
  • High Tack kit: deze kit hecht direct en functioneert ook als montagelijm.
  • Lijmkit/montagekit: dit is een universele kit die je voor meerdere werkzaamheden in je huis kan gebruiken
  • Siliconenkit: deze kit is schimmelbestendig en duurzaam. Plekken waar je geen schimmel wil, zoals de badkamer, is deze kit ideaal.

Denk er hierbij wel om dat je naast de kit zelf, soms ook nog bijbehorend kitgereedschap moet halen. Zo moet je bij een lijmkit/montagekit een kitspuit apart aanschaffen.

Basis gereedschappen

Wanneer de muren helemaal netjes zijn, is het slechts nog een kwestie van schoonmaken en een aanhangwagen huren om zo je spullen snel en gemakkelijk te verhuizen. Ook bij deze klus is het altijd handig om een paar basis gereedschappen bij je te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroevendraaiers, een boormachine, schroefjes, een hamer, een meetlint etc. Dit biedt je de mogelijkheid om meteen je klok en schilderijen aan de muur te hangen en je nieuwe meubels snel in elkaar te zetten. Bovendien is een stofzuiger ook altijd handig om mee te nemen om de troep die het in elkaar zetten van meubels soms geeft meteen weer op te zuigen.

5/5 - (1 stemmen)

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een