Ferm-gereedschap.nl

Zo lees je een kadastrale kaart

Deel artikel

Een goed begrip van de basisprincipes van deze kaart is cruciaal voor een succesvolle verzorging van jouw tuin. Dit wetende, hebben we een korte gids voor je samengesteld om je te helpen de informatie op een kadastrale kaart te interpreteren. De  kadastrale kaart toont de exacte locatie van elke boom, struik en struik in de tuin. Om het land dus goed te kunnen beoordelen, moet je de bomen nauwkeurig kunnen lokaliseren ten opzichte van de grond eronder. Dus, wat zijn enkele van de methoden die hiervoor worden gebruikt? De kadastrale kaart met maatvoering is ook van belang.

GPS-systemen

GPS-systemen kunnen worden gebruikt om de exacte positie van elk object te volgen. In wezen zullen ze een kleine ontvanger op het object plaatsen en die informatie naar een basisstation sturen voor weergave op een kaart. Sommige apparaten worden geleverd met ingebouwde functies voor het volgen van afstand en tijd, die erg waardevol zijn als je op het platteland woont. Aan de basis van je kadastrale kaart heb je een basislijn, dit is de noordkant van je eigendom. De andere basislijnen vertegenwoordigen verschillende secties van uw tuin, het eerste gedeelte is waar de oorsprong van de tuin is, die zich ergens op de grond bevindt, en de volgende secties zijn waar je plant planten, struiken of bomen of gebieden waar je al bomen en struiken heeft geplant.

Doelen

Terwijl je uitwerkt hoe je de tuin wilt gebruiken, heb je een aantal doelstellingen voor ogen, die worden aangegeven door genummerde punten op een specifieke notitiekaart. De notitiekaarten geven aan welke van deze doelen je hebt bereikt en welke nog moeten worden bereikt. Je kunt ofwel een “gereed” -kolom afvinken en doorgaan naar het volgende item, of dit gebruiken om het eerste gedeelte van uw aantekeningen te verfijnen. Nadat je elk doel hebt afgevinkt, plaatst je de kadastrale kaart op het punt waar je jouw markeringen wilt plaatsen en noteert je de locatie van elke markering. Als er geen markeringen zijn op de juiste plekken, moet je de kadastrale kaart blijven verplaatsen totdat je ze vindt.  

Jouw planten

Je planten hebben ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien en te bloeien, en om dit te doen, moeten ze toegang hebben tot de zon en het water dat ze nodig hebben. Daarnaast moeten ze voor zichzelf kunnen zorgen zodat je landschap er aantrekkelijk en aantrekkelijk uitziet. Het is ook belangrijk om de juiste soorten schaduw toe te voegen, omdat het voor jouw planten, als het grote bomen zijn, voordelig kan zijn om op koele dagen aan de zon te ontsnappen om meer schaduw te bieden aan kleinere planten.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een