Ferm-gereedschap.nl

Met deze tips onderhoudt je zelf je auto

Deel artikel

Hoe vaak je onderhoudt moet plegen hangt niet alleen af van hoeveel kilometers er gereden worden, maar ook wat voor type auto je hebt. Zo is een klassieke auto gevoeliger voor onderhoud dan een nieuw exemplaar. Het beste voor de auto is een jaarlijkse beurt, er valt af te wisselen met de grote en kleine beurt. Als je de auto zelf goed onderhoudt, krijg je ook minder kosten op de rekening. Met deze tips kun je de auto zelf al deels onderhouden:

Hou zelf vloeistoffen bij

Je hoeft niet voor elk wissewasje naar een garage toe. Zo kun je het checken van de oliepijl en het bijvullen van de koel ruitenwisservloeistof zelf doen. Moet je vloeistoffen vaak bijvullen? Heb je waarschijnlijk te maken met en lek. Heb je geen idee hoe het moet? Dan staan er op internet meerdere instructiefilmpjes. Ook kun je met injector cleaner simpel het brandstofsysteem schoon houden, wat weer goed is voor het brandstofverbruik.

Maak de auto goed winterklaar

De winterperiode komt er binnenkort weer aan, de periode dat auto’s het zwaarder hebben. Daarom is het goed verzorgen van de auto belangrijk. Zorg ervoor dat de antivries- en koelvloeistoffen vol zijn en dat de ruitenwissers goed functioneren. Vervang je zomerbanden naar winterbanden en check of de bandenspanning en dikte op orde zijn. Met winterbanden heb je meer grip op de weg. Gebruik de handrem in de winter niet, anders is het een optie dat die vastvriest. Alternatieven hiervoor zijn de eerste versnelling of de parkeerstand. Gebruik een autohoes zodat je in de ochtend niet hoeft te krabben.

Zelf de lampen vervangen

Om te beginnen is het beter om nooit een lampje te vervangen wanneer je net in de auto gereden hebt. Doe het altijd wanneer de auto een tijd heeft stil gestaan, de lamp is namelijk gloeiend heet.

  • Als het een halogeenlamp is, pak die dan bij de voet vast. Vieze vingers die kunnen inbranden, waardoor de lamp minder licht geeft. Moet je de lamp bij het glas vasthouden, gebruik dan een schoon doekje.
  • Een koplampbol kun je maar op één manier monteren.
  • Wanneer de verlichting na het vervangen nog niet werkt, zet dan de verlichting uit en doe de auto op slot. Daarna open je de auto weer en schakel je de verlichting weer in. 

Bij de moderne auto’s zijn de lampjes niet meer te vervangen zonder allerlei onderdelen te demonteren. Dan is het verstandiger om de lampjes wel door de garage te laten vervangen.

Rate this post

Gerelateerd nieuws

Soorten gereedschappen
Gereedschap

Welke soorten gereedschappen zijn er?

Er bestaan diverse soorten gereedschappen. Denk maar eens aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap. Op deze website zal je meer te weten komen over

Soorten Ferm gereedschappen
Gereedschap

Soorten Ferm gereedschappen

We hebben in ons dagelijkse leven allemaal gereedschap nodig, of je nou een fervent klusser bent of niet. Denk maar aan een schroevendraaier om een